Egyéni vállalkozók kézikönyve

Hogyan optimalizáld vállalkozásod

 

A kézikönyv szerkesztése során elsődleges célunk volt, hogy átfogó képet adjunk az egyéni vállalkozókat érintő jogszabályokról, adónemekről és kötelezettségekről.

Az Egyéni Vállalkozók Kézikönyve pontról pontra végig vezeti az olvasót a tevékenységet érintő különféle témákon. Megtudhatják pontosan mit takarnak az olyan kifejezések, mint a KATA, az EKHO, SZJA vagy a NÉTAK. Kitérünk a különböző adónemek számítási módjára és fizetési határidejére. Tisztázzuk az egyéni vállalkozók által igénybe vehető adóalap opciókat és beszélünk az átalányadózásról.

Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy összeállításunk mindenki számára érthető és hasznos legyen: azok számára, akik még csak tervezgetik saját vállalkozásukat, és azok számára is, akik már a megvalósítás útjára léptek.
Az üzleti világban egy vállalkozás sikere és fenntarthatósága szorosan összefügg a jó pénzügyi tervezéssel és előre kalkulációval. Az üzleti tudatosságot nem lehet eléggé hangsúlyozni, mivel a vállalkozások életében mindig lehetnek váratlan költségek, amelyeket kezelni kell. Kiadványunk segítségével pontos pénzügyi tervet készíthet, mely segít abban, hogy időben felismerje és megfelelően reagáljon a váratlan kiadásokra, hogy azok ne
zavarják vagy veszélyeztessék a vállalkozás működését.