A sikeres vállalkozók útmutatója

Ellenőrzések, nyilvántartások, béren kívüli juttatások

 

Legújabb kiadványunk szerkesztése során végig szem előtt tartottuk ügyfeleink visszajelzéseit. Fontosnak tartottuk, hogy megválaszolatlanul maradt kérdéseikre kézzel fogható, konkrét megoldásokat, válaszokat kínáljunk, melyek segítik a kedves Olvasót a hétköznapi munkavégzés során, mind a jogi környezetben való eligazodásban, mind a folyamatos munkavégzés gördülékenyebbé tételében.

Olyan fontos témákkal foglalkozunk, mint a GDPR, mely fenekestől felforgatja a digitálisan kezelt adatokkal dolgozó cégek életét. Plusz munkát okoz minden cégnek, mely online területen, online marketinggel foglalkozik. A GDPR-t (általános adatvédelmi rendelet) az Európai Unió vezeti be és szabályozza, a rendelet megszegését rekordméretű adatvédelmi bírsággal sújtja. Melyek a személyes adatok? Mi minősül személyes adatnak és adatkezelésnek? Kikre vonatkoznak az adatvédelmi előírások? Vonatkoznak-e minden gazdálkodó szervezetre? Mit tegyek, ha valaki kifogást emel a személyes adatainak kezelése ellen? Ki felel az okozott károkért? Ezekre és további fontos kérdésekre talál választ szakkönyvünkben.

Fontos változásokkal kiegészítve lépett hatályba 2018. január 1-én az új Adózás rendjéről szóló törvény (2017. évi CL. törvény. az adózás rendjéről - röviden Art.) Kiadványunkban részletesen és érthetően körüljárjuk a törvény kérdéses részeit. Kitérünk az EKAER rendszerre, az adóhatóság által használható szankciókra, mulasztási bírságra, jogkövetkezményekre.

Érintjük a tárgyi eszközökkel kapcsolatos különböző kérdéseket is, többek között a beruházásokkal, lízinggel, vagy pályázatok által szerzett eszközök témakörét.

Kiadványunk cafeteriával foglalkozó fejezetében olyan kérdésekre talál választ, mint a cafeteriával elérhető költségmegtakarításokban rejlő lehetőségek, vagy a béren kívüli juttatások, ill. adómentes juttatások részletes leírása. A fejezetben található továbbá egy cafeteria mintaszabályzat, mely nagy segítséget jelenthet mindenki számára.

Kiadványunk készítése során ezúttal is a szolgáltatás igénybe vevőjét – Önt – tartottuk szem előtt. Továbbra is nagy figyelmet fordítottunk a jogi traktusok elkerülésére, az érthető és olvasmányos nyelvezetre. Segítségünkkel széles körben tájékozódhat a vállalkozása szempontjából releváns kérdésekben!